Jump to content
Save 5% off your first order on our mobile App with the code APP5

Bio Tempeh 175 g

€4.50

€25.71 per 1 kg

Prices incl. VAT plus shipping costs

Free shipping

  • Aus fermentierten Sojabohnen
  • Hoher Proteingehalt (18 g/100 g)
  • 100 % vegan
  • Im praktischen Glas ungekühlt lagerfähig
  • Vielseitig einsetzbar als pflanzlicher Fleischersatz, für herzhafte Pfannengerichte, Bowls & mehr
Quantity
PayPal Logo

Pay after 30 days.

Available immediately, delivery time 2-5 days

Buy now: Bio Tempeh 175 g

Pssst, leise sein – wir beobachten gerade eine Rhizopuskultur. Keine Sorge, Du bist nicht auf Safari, sondern in unserem Vorratsschrank. Denn genau dort gibt es dank des Schimmelpilzes Rhizopus oligosporus ein großes Spektakel zu sehen: Tempeh! Bei der Herstellung des pflanzlichen Fleischersatzes übernimmt der Pilz nämlich die Hauptrolle. Wie das funktioniert? Tempeh besteht in der Regel aus ganzen Sojabohnen, die zunächst gewaschen, eingeweicht, gekocht und getrocknet werden. Soweit, so gewöhnlich. Doch dann kommt der spannende Teil: Die Rhizopuskultur sorgt für die Fermentation und breitet sich innerhalb von etwa zwei Tagen zwischen den Bohnen aus – bis sie komplett überzogen und zu einer kompakten, schnittfesten Masse verschmolzen sind. Das Ergebnis: ein Allroundtalent in der veganen Küche mit nur drei Zutaten und hohem Proteingehalt (18 g/100 g). Unser Tempeh kommt in Bio-Qualität und ganz ohne künstliche Konservierungsstoffe. Ach so, und warum wir flüstern? Wir wollen schließlich keine hungrigen Mitbewohner:innen auf diesen Fund aufmerksam machen. So bleibt mehr für Dich – jetzt Bio-Tempeh schnappen!

Vegane Fleischalternative: Tempeh zubereiten

Wofür Du Tempeh verwenden kannst? Die bessere Frage wäre wohl: Wofür eigentlich nicht? Denn das Sojaprodukt ist ein wahrer Alleskönner. Die einfachste Variante: Tempeh in Scheiben schneiden, in etwas Öl goldbraun anbraten, würzen – und fertig ist das proteinreiche Topping für Salate, Bowls oder Currys. Wer’s noch aromatischer mag, legt die Scheiben vorher ein – zum Beispiel in eine Mischung aus SojasoßeAhornsirup, Öl und Gewürzen. Nach 30 Minuten Marinade-Bad geht’s ab in den Ofen – und von dort direkt auf Burger, Sandwiches oder neben eine Portion Reis und Ofengemüse. Alternativ kannst Du Tempeh auch grillen – schmeckt super auf Spießen! Und damit nicht genug: Auch in Gerichten, in denen sonst Fleisch die Hauptrolle spielt, macht Tempeh richtig Eindruck – ob als Geschnetzeltes, Gulasch oder fein gekrümelt in Bolognese. Und solltest Du nicht alles auf einmal verarbeiten: Deckel drauf, Glas in den Kühlschrank und einfach später weiterbrutzeln. Tempeh-Rezepte hast Du schließlich genug!

Tempeh vs. Tofu vs. Seitan: Unterschiede und Gemeinsamkeiten

Tempeh, Tofu, Seitan – ist alles das Gleiche? Das ist doch Quark! Genauer gesagt: Bohnenquark. So wird Tofu nämlich manchmal genannt, denn im Gegensatz zu Tempeh basiert er nicht auf ganzen Sojabohnen, sondern auf Sojamilch, die geronnen und gepresst wird. Zudem wird Tofu nicht fermentiert – und bringt dadurch eine weichere Konsistenz und einen eher neutralen Geschmack mit. Tempeh hingegen punktet mit fester Struktur und einer intensiveren Note. Und Seitan? Der hat mit Soja gar nichts am Hut – sondern besteht aus Weizeneiweiß und ist besonders geeignet für fleischähnliche Texturen. Alle drei sind beliebte pflanzliche Alternativen für herzhafte Klassiker – doch nur Tempeh bringt fermentierten Umami-Geschmack mit. Also: Warum lange vergleichen? Einfach Tempeh kaufen und selbst ausprobieren!

Average nutritional values per 100 g
Calorific value (in kj/kcal) 749 /  179
Fat 8 g
thereof saturated fatty acids 1.1 g
Carbohydrates 12 g
thereof sugar 0 g
Dietary fiber 5 g
Protein 18 g
Salt 0.02 g
Product number: TEMPEH_001
Best before date 13.11.2027
Origin China, Netherlands
Origin (Processing) Netherlands
Organic Origin EU / non-EU agriculture
Content 0.175 kg
Manufacturer KoRo
EAN/GTIN 4255582816631
Data sheet Specification
Organic control body & Organic origin
EU Bio
NL-BIO-01
Nutrition traces Nutrition traces
Shipping Delivery time outside of Germany
Company KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Storage Advice Kühl, trocken und vor Licht geschützt lagern. Nach dem Öffnen im Kühlschrank aufbewahren und innerhalb von 3 Tagen verzehren
Ingredients 80 % SOJABOHNEN*, Wasser, Rhizopuskultur, Schimmelpilz. *aus biologischer Landwirtschaft
Trade Name Bio Tempeh
Label note Ingredients, nutritional values, and packaging may change. For exact information, please check the product description.
Price development

This is how the price has developed over time

All data without guarantee!

Questions & answers: Bio Tempeh 175 g
No search results.
Tempeh is particularly impressive due to its high protein content – 100g provides a whopping 18g of protein. Apart from that, the same portion contains 179kcal. You can find all the nutritional values of tempeh in the nutritional table on the product page.
Yes, you can – if you have patience, knowledge of fermentation and a warm place for it to mature. You need whole soybeans, starter cultures, good hygiene and about two days for the Rhizopus culture to do its work. Sounds exciting? It is – but it's not without its challenges. If you'd rather skip the fermentation process but still want to enjoy top-quality organic tempeh, we've got just the thing for you: our ready-fermented organic tempeh in a handy jar – no effort required, ready to use and simply delicious.
Tofu and tempeh have the same base – namely soy – but the processing makes the difference: tofu is made from curdled soy milk, is not fermented and is rather soft and neutral in taste. Tempeh, on the other hand, consists of whole soybeans that are fermented, making it more compact, firmer to the bite and more intense in flavour, with a slightly nutty note. Whether tempeh is ‘healthier’ depends entirely on what you are looking for. At KoRo, we believe that a balanced and varied diet is the most important thing for good health. Both tofu and tempeh are plant-based, high in protein and versatile – tempeh adds a special twist to your plate thanks to the fermentation process. Our tip: try both and find your favourite!
If you love tempeh, why not? Tempeh is rich in plant-based protein and can be integrated into your everyday life in many different ways, so it won't get boring any time soon. As with everything, however, the rule is: in moderation rather than in excess! So enjoy it regularly, but also add a little variety to your plate from time to time.
Tempeh is best stored in a cool, dry place away from light. It will keep for 24 months in its unopened original packaging. Once opened, you should store the jar in the refrigerator and consume it within 3 days.
Yes! Our organic tempeh is purely plant-based and therefore ideal as a meat substitute for a vegan diet.
Of course! The soybeans for our tempeh come from certified organic agriculture.
Theoretically, yes, because tempeh is already preserved through fermentation. But let's be honest – tempeh tastes best when tempe(h)rature comes into play. Frying, baking or grilling brings out the full flavour of this meat substitute and gives it its typical hearty taste with a slightly nutty aroma.
However you like – tempeh is a real all-rounder! The easiest way: slice, fry, season, enjoy. It tastes great as a topping on salads, bowls or in curries after being crisped up in a pan, with a little olive oil. Want even more flavour? Then marinate it – for example, with soy sauce, oil and a little maple syrup – and then bake it in the oven or grill it. You can also dice, crumble or cut tempeh into strips – depending on whether you fancy a stir-fry, goulash or vegan Bolognese. In short: tempeh is easy to prepare – and really impressive!
Tempeh is a plant-based meat substitute made from fermented soybeans – and has its roots in Indonesia, where it has been part of the diet for centuries. To make it, whole soybeans are washed, cooked and then fermented with a mould. The result is a compact, firm block with an intense, slightly nutty flavour and a pleasant tartness.

What others say about Bio Tempeh 175 g

0/5

0 Reviews


5 stars

4 stars

3 stars

2 stars

1 star

Upload only pictures & videos with a maximum size of 4MB / piece. Allowed formats are: jpg, png, mp4, mov